STYLE SWITCHER

Choose Colour style

For a better experience please change your browser to CHROME, FIREFOX, OPERA or Internet Explorer.

Verkoop tips & advertentie

Auto verkoop tips & advertentie tips:

Als je je elektrische auto wilt gaan verkopen is het belangrijk van tevoren de auto ook ‘verkoop klaar’ te maken. Stel dat u een auto zou gaan kopen, hoe zou u willen dat de auto aan u gepresenteerd wordt: waarschijnlijk keurig schoon gemaakt van binnen en van buiten, onderhoudsboekjes paraat, nap pas direct voorhanden, recent een onderhoudsbeurt gehad met factuur erbij van de garage, et cetera. Kortom, verplaats u in de koper en probeer alles zo optimaal mogelijk voor te bereiden.

Onderstaand een korte checklist waar u zoal aan moet denken om uw auto & auto advertentie zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor een potentiele koper:

  • Maak uw auto van binnen en van buiten geheel schoon, inclusief automatten, dashboardkastjes, vuil onder de motorkap, geen rooklucht, etcetera.
  • Zorg dat alle papieren over de historie (onderhoudsboekje, NAP pas, garage facturen, kentekenbewijzen, etcetera) van de auto direct voorhanden zijn. Dit geeft vertrouwen aan een potentiele koper en laat zien dat u een nette eigenaar bent geweest die de auto goed heeft onderhouden.
  • Zorg ervoor dat er geen technische mankementen zijn op het moment van verkoop (brandende dashboard lampjes, een autoraam dat niet opengaat, niet functionerende airco, etcetera). Het is ook aan te raden om de auto een onderhoudsbeurt te geven alvorens deze te koop aan te bieden. Eventuele mankementen kunnen dan direct verholpen worden en de koper hoeft niet direct meer kosten te maken om de auto in orde te krijgen. Het is ook aan te raden om een APK keuring te laten doen alvorens de auto te koop te zetten. Potentiele kopers weten dan dat de auto in principe in orde is en weer een tijd mee kan.
  • Verdiep u in vergelijkbare auto’s en automodellen zodat u weet wat een realistische prijs is voor uw auto. Neem in deze vergelijking ook de leeftijd, de kilometerstand en de staat van onderhoud van de auto mee. Als u een eerlijke, marktconforme prijs vraagt, is de kans op een snelle succesvolle verkoop het hoogste.
  • Nadat de auto & onderhoudspapieren tip top in orde zijn en klaar voor de verkoop, is het tevens belangrijk om een goede auto advertentie op te stellen. Het spreekt voor zich dat mooie foto’s bijdragen aan een snelle, succesvolle verkoop. Het is aan te raden om foto’s te maken op een mooie dag (niet grijs en grauw of regen) en als uw auto net gewassen is. Kies een rustig achtergrond decor waarbij uw auto mooi uitkomt. Schrijf een aansprekende, positieve tekst en benadruk daarin de sterke kanten van uw auto en vermeld duidelijk uw contact gegevens (telefoonnummer en emailadres). Zorg ervoor dat u goed bereikbaar bent in de periode dat uw auto te koop staat en reageer tijdig op email berichten.

Top