STYLE SWITCHER

Choose Colour style

For a better experience please change your browser to CHROME, FIREFOX, OPERA or Internet Explorer.

De zes belangrijkste voordelen van een elektrische auto rijden:

De zes belangrijkste voordelen van een elektrisch auto rijden:

Er zijn mensen die denken dat elektrisch auto rijden veel ‘gedoe’ oplevert en nauwelijks voordelen heeft. Deze tijden liggen echt achter ons en electrische auto’s van nu hebben enorm veel voordelen ten opzichte van het rijden op fossiele brandstoffen. Onderstaand een aantal grote voordelen van een elektrische auto:

  1. Een elektrische auto is veel duurzamer want er is geen sprake van CO2 uitstoot. Wilt u iets doen voor de planeet of uw kinderen, dan is electrisch rijden een grote stap voorwaarts
  2. Een elektrische auto trekt zeer snel op (snelle acceleratie) ten opzichte van een auto op fossiele brandstof. Dit wordt veroorzaakt door een hoog koppel. Kortom, bij het stoplicht bent u als eerste weg.
  3. Als u electrisch rijdt, dan zult u merken dat uw elektrische auto veel stiller is dan een diesel of benzine auto. Geen rammelende diesel meer, ervaar een bijna totale rustgevende stilte die u zeker zal verrassen. Geloof ons, na deze rij ervaring wilt u nooit meer terug naar al het lawaai van een ouderwetse diesel.
  4. Heeft u ook genoeg van die hoge garage/onderhoud rekeningen? Een elektrische auto heeft aanzienlijk minder onderhoud nodig in verband met een aandrijflijn die aanmerkelijk simpeler in elkaar steekt. Dus voortaan weg met die dure garage facturen! U zal ze niet missen….
  5. Vindt u de benzine & dieselprijs ook zo hoog? Ook op dit vlak biedt de electrische auto grote voordelen. Het opladen (tanken) is aanzienlijk goedkoper ten opzichte van fossiele brandstoffen. Zo houdt u geld over voor de leuke dingen van het leven! Daarnaast hoeft u ook niet naar een benzinestation te rijden om uw auto vol te tanken. Het opladen van uw electrische auto kan gewoon aan huis op het moment dat u het schikt.
  6. Mocht u nog steeds twijfelen, dan is het wellicht goed om te weten dat onze overheid het gebruik van elektrische auto’s wil stimuleren omdat zij ook de grote voordelen ervan inziet. Vandaar dat er diverse subsidie regelingen (fiscale voordelen) zijn zodat het electrisch rijden nog aantrekkelijker wordt. Kortom, electrisch rijden is goed voor uw portemonnee en heeft nog allerlei andere voordelen.

Jaguar I-Pace, volledig elektrische auto

leave your comment


Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Geen categorieën
Top