STYLE SWITCHER

Choose Colour style

For a better experience please change your browser to CHROME, FIREFOX, OPERA or Internet Explorer.
FAQ Elektrische laadpalen

FAQ Elektrische laadpalen

Hoe gaat het opladen van een elektrische auto eigenlijk in zijn werk?

Bij fossiele brandstoffen tank je natuurlijk bij reguliere tankstations (diesel/benzine/lpg), echter, bij elektrische auto’s maak je gebruik van (op) laadpalen. Om van deze laadpalen gebruik te maken heb je ook een geschikte kabel nodig en tevens een laadpas. Deze laadpas is te gebruiken voor een publieke laadpaal maar ook voor een laadpaal bij je eigen huis.

Hoe lang duurt het om mijn elektrische auto op te laden bij een laadpaal?

Deze vraag hangt af van een aantal factoren. Sommige elektrische auto modellen kunnen zeer snel laden en andere elektrische auto’s zijn wat trager. Daarnaast hangt het ook af van hoe leeg je accu van je elektrische auto is. Hoe leger de accu, hoe langer het laden duurt natuurlijk.

Ook ligt het eraan of je bijvoorbeeld thuis je auto oplaadt bij een laadpaal aan huis of dat je een publieke laadpaal gebruikt. Aan huis kan het 8-10 uur duren voordat je elektrische auto weer helemaal vol is, bij een publieke laadpaal ben je vaak al na 4 uur klaar. Er bestaan ook zogenaamde snel-laadpalen waarbij je elektrische auto na een half uur al weer volledig opgeladen is.

Hoe regel ik een laadpaal bij mijn eigen huis?

Je mag altijd een eigen laadpaal plaatsen op je eigen grond (oprit, garage, etc).

Er zijn diverse verkoopkanalen (o.a. energieleveranciers) voor het aanschaffen van een laadpaal op je eigen terrein. Denk bijvoorbeeld aan partijen als Nuon, Eneco en Essent maar ook andere spelers als Laadpaal24 en de ANWB bijvoorbeeld. Vergelijk dus goed de diverse aanbieders om te kijken welke partij de beste oplossing heeft voor jouw specifieke situatie.

Mocht je niet beschikken over je eigen terrein (of dit niet willen gebruiken), dan ben je aangewezen op laadpalen in de publieke ruimte. Hiervoor dien je een vergunning aan te vragen bij de gemeente van jouw woonplaats. Iedere gemeente hanteert zijn eigen beleid en regels met betrekking tot het plaatsen van elektrische laadpalen. Indien de gemeente goedkeuring geeft dan wordt er een publieke laadpaal geplaatst die ook toegankelijk voor andere mensen met een elektrische auto. Er wordt ook een verkeersbord geplaatst met de melding dat deze parkeerplaats enkel en alleen bedoeld is voor elektrische auto’s.

leave your comment


Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Geen categorieën
Top