STYLE SWITCHER

Choose Colour style

For a better experience please change your browser to CHROME, FIREFOX, OPERA or Internet Explorer.
Kan ik subsidie krijgen op de aanschaf van een elektrische auto?

Kan ik subsidie krijgen op de aanschaf van een elektrische auto?

Kan ik subsidie krijgen op de aanschaf van een electrische auto?

Ja, er is inderdaad sprake van subsidie indien je een electrische auto gaat kopen (of leasen) mits je deze zakelijk gaat gebruiken. Deze subsidie voor de aanschaf van een electrische auto wordt ook wel Milieu en Investeringsaftrek genoemd (MIA). Wij benadrukken dat deze subsidie dus primair is gericht op ondernemers met een eigen zaak.

Indien de electrische auto geheel electrisch is dan betreft deze regeling een MIA percentage van 36%. Daarbij wordt de aanschafwaarde van de electrische auto als basis genomen (zonder BTW en met een maximale waarde van 50.000 euro). Er bestaat tevens een MIA subsidie regeling voor een laadpaal. Ook hiervoor geldt de maximale waarde van 50.000 euro (auto + laadpaal) en beide dienen dan wel tegelijkertijd aangeschaft te worden.

Een praktijk voorbeeld. Stel je wil een BMW I3 (zie onderstaande foto) aanschaffen van ongeveer 40.000 euro. Het voordeel betreft dan 36% over 40.000 euro (minder dan de max van 50.000) tegen 20% belastingtarief = 36% x 40.000 euro x 20% = 2880 euro. Deze MIA regeling kun je aanvragen direct na het bestellen van auto (en eventueel laadpaal) bij de Rijksdienst voor ondernemend Nederland. Let op: dit moet binnen drie maanden gebeuren na de aanschaf.

BMW I3, volledig electrisch model

leave your comment


Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Geen categorieën
Top