STYLE SWITCHER

Choose Colour style

For a better experience please change your browser to CHROME, FIREFOX, OPERA or Internet Explorer.
Korte historie elektrische auto.

Korte historie elektrische auto.

Korte historie elektrische auto.

Is de elektrische auto pas recent uitgevonden (want ik hoor er pas de laatste jaren steeds meer over)? Dit is wat veel mensen denken als het over elektrisch rijden gaat. Echter, de historie zit net iets anders in elkaar.

Als de term elektrische auto valt dan wordt doorgaans een auto bedoeld die gebruik maakt van een elektrische motor. Dit type auto bestaat eigenlijk al veel langer dan dat velen vermoeden. Wellicht ongelooflijk maar zelfs al omstreeks 1900 waren alle auto’s voorzien van een elektrische motor. De auto op benzine/diesel/lpg (fossiele brandstoffen) is pas in een later stadium ontdekt en vervolgens op grote schaal in gebruik genomen

Een van de eerste elektrische auto modellen:

Pas recent zijn elektrische auto’s weer toegenomen in populariteit onder andere in verband met een aantal grote voordelen (zie artikel voordelen elektrisch rijden). Er zijn auto’s die geheel elektrisch rijden (FEV’s genoemd) en er zijn tevens auto’s die slechts ten dele elektrisch rijden (hybride auto’s, ook wel aangeduid als PHEV’s). Een van de hoofdredenen dat consumenten elektrisch rijden interessant vinden is dat de prijzen bij de benzinestations maar blijven stijgen. Elektrisch laden is vele malen goedkoper en kan tevens aan huis. Daarnaast zijn meer en mensen zich bewust dat elektrisch rijden veel beter is voor het milieu (minder CO2 uitstoot) en daar willen zij graag aan bijdragen.

BMW I3, een volledig elektrisch auto model die opgeladen kan worden aan huis

Let op: in de aanschaf zijn elektrische auto’s meestal nog duurder dan auto’s op een verbrandingsmotor. Echter, de prijzen kruipen steeds meer naar elkaar toe. Ook zijn er meer elektrische occasions (tweedehands elektrische auto’s) voorhanden die vaak voor interessante prijzen te koop staat. Neem eens een kijkje wat er zoal te koop staat momenteel qua elektrische occasions.

leave your comment


Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Geen categorieën
Top